headerimage

uitwisseling naar Kfar Saba 20 t/m 26 april 2018

 

50 jaar uitwisseling en dat hebben we gevierd in Kfar Saba. De gemeente Kfar Saba heeft onze groep verrast met een prachtig programma.

 

Ons 50-jarig jubileum werd ook muzikaal omlijst door een schitterend festival en schitterend vuurwerk. Namens de hele groep hebben wij als bestuur onze dank aan Kfar Saba uitgesproken.

 

Neem rustig de tijd om de dagverslagen te lezen, opgesteld door de deelnemers aan de uitwisseling en de foto's te bekijken.

 

dag 1 vrijdag 20 april 2018 reis naar Kfar Saba en ontvangst bij gastgezinnen
dag 2 zaterdag 21 april 2018 (shabbath) programma verzorgd door gastgezin en opening muziekfestival
dag 3 zondag 22 april 2018 bezoek aan de gemeente Kfar Saba
dag 4 maandag 23 april 2018 Massada en Dode Zee
dag 5 dinsdag 24 april 2018 Tel Aviv en Jaffa
dag 6 woensdag 25 april 2018 Jeruzalem

 

Woensdag om 20:00 uur vond het afscheidsfeest plaats in Kfar Saba locatie: Artkeima. De ontvangst was hartelijk met een hapje en een drankje. Vervolgens waren er toespraken van onder meer Judi Klok.

 

Wat bijzonder was het dat die avond aanwezig waren: Tova Geller, de weduwe van de burgemeester Zeev Geller, die de overeenkomst heeft gesloten en Yitzhak en Gwarda Wald. Yitzhak Wald was de opvolger van Zeev Geller.

 

Tova Geller, Yitzhak en Gwarda Wald vertelden mooie verhalen over de bezoeken, die zij aan Delft hebben gebracht en waar zij met plezier aan terugdenken.

 

Hierna betraden alle Nederlandse deelnemers het podium om het lied 'Delft, mooie stad aan de Schie' ten gehore te brengen, onder bezielende leiding van een van de deelnemers aan de uitwisseling.

 

Daarna zongen we nog het Israëlische lied 'Shalom Chaweriem, shalom, shalom, lehitraot, lehitraot, shalom, shalom'.

 

Vervolgens werden er bossen bloemen aan ons uitgereikt om deze te overhandigen aan onze gastgevers in Kfar Saba. Het werd heel erg op prijs gesteld en natuurlijk werd dit alles veelvuldig op foto en film vastgelegd.

 

Om circa 22.30 uur was de feestavond afgelopen en namen wij hartelijk afscheid van die hele aardige en hartelijke mensen in Kfar Saba die wij nu als onze vrienden kunnen beschouwen. Wij konden ons gaan opmaken voor de terugreis naar Delft de volgende dag.

 

Het was al met al een hele indrukwekkende en geweldige week in Israël om op terug te kijken.

↑ top