headerimage

2011 film- en muziekavond

 

Op 24 februari werd de film 'Another Way' vertoond, een documentaire over Noa, één van de bekendste zangeressen van Israël. Noa heeft samen met Mira Awad, een Arabische zangeres uit Haifa, deelgenomen aan het Songfestival in Moskou (2009). Hier was nogal wat protest tegen. Yariv Mozer hield een inleiding en na de film was er gelegenheid om vragen te stellen. Daar hebben de aanwezige gasten dankbaar gebruik van gemaakt.

 

 

 

Rolina Kross, zangeres van o.a. Mazzeltov, heeft Jiddische liedjes ten gehore gebracht onder begeleiding van Jet Stevens, bas en Jelle van Tongeren, viool. Jet en Jelle vervingen Harold Berghuis die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

 

Aan het eind van de avond heeft Rolinha Kross speciaal een liedje gezongen voor Yariv Mozer en Judi Klok-Levit en zij koos voor de melodie van 'Another Way' met een door haar zelf geschreven tekst.

 

We hebben veel mensen mogen begroeten en de reacties van iedereen waren overweldigend. Onder het genot van een hapje en een drankje heeft iedereen kunnen genieten en wij hopen iedereen de volgende keer weer te mogen begroeten.

 

Ons bestuur wil iedereen van harte bedanken, die deze avond tot een succes heeft gemaakt.
DOK bedankt voor de gastvrijheid, Rolinha Kross, Jet Stevens en Jelle van Tongeren voor de fantastische Jiddische muziek en Yariv Mozer voor de schitterende presentatie van de film 'Another Way'.

 

De filmavonden werden georganiseerd door de vier partnersteden van Delft, t.w. Aarau (Zwitserland), Adapazari (Turkije), Freiberg (Duitsland) en Kfar Saba (Israël).

 

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Delft en door donaties van vele mensen.

↑ top