2010 muziekfestival Youth Band in Kfar Saba

25 t/m 27 april

Tijdens het festival werd Schmulick Franco tot ereburger van Kfar Saba benoemd. Er werd tevens aandacht besteed aan de nauwe samenwerking met Pierre van Hauwe. Jeroen van Oort, Karel en Judi Klok hebben deze concerten bijgewoond. De laatste avond traden er 469 orkestleden (4 orkesten in totaal) gezamenlijk op. In 2011 vindt er van 15 t/m 17 mei wederom een festival plaats. Deze festiviteiten vallen samen met de viering van het 63-jarig bestaan van de staat Israël en de herdenking van gevallenen.

Het was de bedoeling dat er vanuit de Gemeente een vertegenwoordiging aanwezig zou zijn, maar door de uitbarsting van de vulkaan op IJsland was dit onmogelijk. Tijdens dit bezoek is ook de galerie bezocht waar de tentoonstelling plaats zal gaan vinden. Ook zijn er afspraken gemaakt over de te houden tentoonstelling.

Er zijn gesprekken geweest met de Rabin High School, Yehuda Ben Hamu, de burgemeester van Kfar Saba en Hezib Barazani, zijn bestuurssecretaris. Met dank aan Jeroen van Oort, dat hij bij deze gesprekken aanwezig is geweest.

Tijdens de festiviteiten, waarbij zeker 10.000 mensen aanwezig waren, sprak burgemeester, Yehuda Ben Hamu, de dank uit aan onze stichting en een luid applaus van de aanwezigen volgde.